Locations of Site Visitors László Szögeczki's CE blog: Ujra es ujra, ismet, megint lehangolo kutatasi eredmeny

Thursday 27 January 2011

Ujra es ujra, ismet, megint lehangolo kutatasi eredmeny

Par napja szamoltam be a legfrissebb konduktiv pedagogiat vizsgalo angol kutatasi eredmeny publikalasarol. Azota Andrew Suttonnak sikerult hozzajutnia a szoveghez es blogjaban mar kozetette a lehangolo eredmenyt, miszerint a kutatocsoport nem ajanlja a Britt iskolaknak, hogy a konduktiv pedagogia rendszeret, mint strukturat alkalmazzak, vagy financialisan tamogassak a szulok eziranyu kereseit.

Azt mar lehet tudni, hogy a kutatocsoport evtizedekkel korabban publikalt eredmenyekbol deduktiv uton jutott erre az allaspontra.


Nyilvan valakinek az Egyesult Kiralysagban reagalnia kellene; ertekelni a kutatast, biralni annak metodologiajat es dizajnjat, esetleg nem utolso sorban eredmenyeit vitatni megfelelo modon megvedeni a konduktiv pedagogia letjogosultsagat es versenykepesseget. Talan nem ohajtanek sokat, ha azt kivannam, hogy egy ertekelo cikk jelenhessen meg a publikalo magazinban.

Ki irhatna? Tulajdonkeppen barmelyik konduktiv pedagogiat Britanniaban eredmenyesen alakalmazo iskola pedagogusa, pszichologusa, egyeb szakembere, vagy akar a Britt konduktiv pedagogiai szakmai forum.

Remelem, valaki abban a pozicioban van, hogy ezt megtehesse, idot es energiat nem sajnalva reagal. Let's hope!

1 comment:

Conductive World said...

...élünk reményében