Locations of Site Visitors László Szögeczki's CE blog: Challenge Me!

Tuesday 7 June 2011

Challenge Me!

Szinte mar alig van idom s energiam kovetni a konduktiv pedagogiai iranyzatu bejegyzeseket ebben a felgyorsult, felszaporodott blog es facebook vilagban. Ez persze jo, mert elszigeteltsegunk ismet kapott egy sanszot az elettol, hogy nyithassunk a vilag fele es persze, hogy a vilag eszre vehessen bennunket. Vegre megjelent maga a Peto Intezet is a kozossegi oldalon es szamtalan jo es kevesbe jo irodik le mindenfele a vilagon a kondukciorol. Mint uttoro magyar konduktor blog iro sajnalom - de nem banom - hogy szemelyes eletem ugy alakult, hogy sokkal kevesebbet tudok megjelenni blogomban ezidottajt, de remelem, hogy ez a sok-sok, egyebkent nem mas temaval eltoltott ido hatvanyozottan terul meg kesobb konduktiv pedagogiai szempontbol is.


Ajanlo:


Kb. harom evvel ezelott a kezembe kerult Angliaban egy kartyacsomag, amely a Challenge Me nevet viseli. Amikor vegigneztem a kartyalapokat az tunt fel azonnal, hogy a rajzolt kepeken a gyerekek konduktiv pedagogiabol ismert feladtakot mutatnak be, valamint felreerthetetlenul a konduktiv pedagogia altal alkalmazott eszkozok lathatoak rajta. Kesobb, amikor az ismerteto kis fuzetet is vegigolvastam, tisztabb lett a kep. Ez a fuzetecske, amely 47 oldalas, tulajdonkeppen egy rovid koduktiv pedagogiai ismerteto: szamtalan informacio szerezheto meg belole. A szerzo, Amanda Elliott, maga is gyakorlott konduktorkent mutatkozik be benne es az is kiderul, hogy mely konduktiv pedagogiai intezmeny segitette a Mobility Activity Cards elkesziteset. A londoni Jessica Kingsley Publishers altal 2006-ban napvilagot latott kartyacsomagot kovette egy masik, amely a Challenge Me! Speech and Communication Cards nevet viseli es amely az elso kiadvannyal megegyezoen 3-12 eves gyerekeknek keszult feladatokat tartalmaz. E masodik csomag 2009-ben jelent meg. Mindket csomagot hasznosan tudom alkalmazni konduktiv munkam soran, igy szertettel ajanlom mindazoknak, akik meg nem hallottak rola. Az ara egy kicsit borsos...

Tovabbi informaciok a kiadonal,

http://www.jkp.com/catalogue/book/9781843104971
http://www.jkp.com/catalogue/book/9781843109464

1 comment:

Judit Szathmáry said...

Dear Laci,

Thank you very much for your posting about Mandy’s Challenge Me Cards. They can also be ordered directly from Mandy via her website at http://challengemecards.com/ or by e-mailing her at mandyelliott100@g.mail.com .

For further reading about information related to the cards please visit:

http://juditszathmary.blogspot.com/2010/05/hebrew-translation-of-challange-me-tm.html

http://juditszathmary.blogspot.com/2009/10/amanda-elliotts-challenge-me-speech-and.html

http://sourcesense0.blogspot.com/2008/10/challenge-me-speech-and-communication.html

With All Best Wishes, Judit