Locations of Site Visitors László Szögeczki's CE blog: 10 eves a Nemetorszagi Konduktorok Egyesulete II.

Wednesday 23 July 2008

10 eves a Nemetorszagi Konduktorok Egyesulete II.

Munchentol par kilometerre fekszik Niederpocking, ahol a Peter von Quadt alapitotta Fortschritt Alapitvany is konduktiv pedagogiai szolgaltatast nyujt es nyujtott mar 1998-ban is. Tobb ismerosom, tobbek kozt Balazs Zsuzsa, Kelemen Attila es baratnoje Domokos Monika is ott dolgoztak, mint konduktorok, akiket gyakran es szivesen latogattunk. Egyreszt kellemes magyar tarsasag voltak, masreszt szakmailag a Fortschrittben "tisztabb" munka folyt, igy ott es veluk tudtuk tobbszor is megvitatni a Pfennigparades "erdekessegeket". Az egyik latogatasunk alkalmaval Balazs Zsuzsa emlitette, hogy Desits Kriszti nurnbergi konduktor valamilyen szakmai forumot, esetleg erdekvedelmi szovetseget szeretne letrehozni, s hogy nem lenne-e kedvem, kedvunk ebben reszt venni. A pontos datumra mar egyaltalan nem emlekszem, arra azonban igen, hogy az ezt koveto heten orakat beszelgettem telefonon Desits Krisztivel es a kovetkezo, ket hettel kesobbi latogatsaunk Niederpockingbe, mar egyeztetessel telt. Balazs Zsuzsa, Kelemen Attila es en is szakmai szeretettel kivantunk szerepet vallalni az alapitasban es a kesobbi munkakban.
Ezzel parhuzamosan a Stiftung Pfennigparadeban pozicioharc folyt a vezeto-konduktor cimert es az erintett felek egyike ugy probalt velemenyem, es masok velemenye szerint is imponalni a nemet vezetoseg fele, hogy lemondva a szakmai konszenzusrol, hajlando volt beadni a derekat nem kivant kompromisszumok kotesere is. Ez a szemely Desits Kriszti reven - nem roszz indulatuan egyaltalan - szinten alapito tag lett, mint Nemetorszagban hosszabb ideje dolgozo konduktor. Tobbszor is felmerult, hogy mennyire lehet hiteles e szemely alapito tagsaga, hiszen a tervezett egyesulet egyik celja a minosegi konduktiv pedagogia tamogatasa lett volna, aminek eppen ellene, de legalabbis nem erte cselekedett a fent nevezett.
Az alapitas Nurnbergben tortent szuk, de megis az adott helyzetben nagynak tekintheto konduktori letszam mellett. Desits Kriszti, Hadhazi Zsuzsa, Balazs Zsuzsa, Stelczerne Oberszt Mariann, Kelemen Attila es en lettunk a Vorstand tagok. Az en feladatom a kommunikacios rendszer es adatbazis letrehozasa lett elsodlegesen, amely munka a tagok nyilvantartasabol, korlevelek kikuldesebol es egy honlap letrehozasabol allt. A honlaptervezes szamomra alig ismert ugy volt, igy szabadidom nagy reszeben ezzel kezdtem foglalkozni. A honlap Nagy Robert gigaszi segitsege nelkul nem szulethetett volna meg. Robi nagyon sokat segitett s vegul http://www.konduktorenverband.de/ cimen megszuletett es ma is el.

No comments: